Review-uri despre saltele de calitate

Ortopedice

Cele mai bune saltele ortopedice | Ce saltele recomanda doctorii?

Oferte actuale de la magazine renumite:

Profita de ofertele Crazy Seazon la eMAG!

 

Durerile de spate te supara tot mai des sau actuala saltea iti creeaza disconfort in timpul somnului? O solutie potrivita pentru solutionarea problemelor ar putea fi alegerea unei saltele ortopedice bune pentru coloana vertebrala care sa aiba capacitatea de a oferi o buna sustinere intregului corp. Oferta de pe piata este destul de variata, existand variante de saltele cu fermitati si structuri diferite, insa este esential sa optezi pentru modelul potrivit nevoilor tale. Pentru a face alegerea potrivita iti propunem sa urmaresti in continuare materialul pe care l-am pregatit unde vom explica pas cu pas toate aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere.

Tipuri de saltele ortopedice si materialele utilizate

Materialele din care este realizata salteaua ortopedica joaca un rol important in calitatea produsului, respectiv confortul si rezistenta oferita. Cele mai accesibile variante sunt cele realizate din spuma cu memorie care, de regula, au un miez mai dens, imbracat pe o fata sau pe ambele cu straturi suplimentare de 2-4 cm pentru un plus de confort. Totodata, acestora li se adauga un material textil de suprafata, adesea matlasat, care poate fi imbogatit cu fibre naturale de bambus sau bumbac ori tratat cu extract de aloe vera.

Saltelele realizate din spuma cu memorie ofera beneficii semnificative pentru persoanele care se confrunta cu alergii fiindca ofera un bun nivel de respirabilitate, indepartand rapid umezeala, in acest fel prevenind dezvoltarea acarienilor sau mucegaiului.

O alta varianta este salteaua cu mierz din arcuri, iar aici discutam despre mai multe tehnologii, fie ca este vorba despre saltelele din arcuri Bonell sau cele tip pocket. Pe ambele fete ale acestui miez exista cel putin un strat de spuma poliurentanica, uneori chiar si mai multe oferind o buna elasticitate.

Si  nu in ultimul rand, amintim de saltelele super ortopedice care se diferentiaza prin faptul ca intre straturile de arcuri exista inserat un strat de spuma poliuretanica ce rigidizeaza suplimentar ansamblul. Aceasta structura asigura cel mai confortabil spatiu pentru odihna, fiind excelenta pentru ameliorarea si eliminarea durerilor de spate.

Fermitate saltea

Fermitatea are legatura si cu greutatea corporala. Puteti opta pentru o saltea ortopedica cu fermitate medie sau fermitate mare. Specialistii recomanda pentru persoanele care cantareste 100 de kg sa opteze pentru o varianta medie. Daca greutatea este mai mare, este indicata o fermitate ridicata.

Pe de alta parte, putem analiza fermitatea si in functie de varsta fiindca persoanele de varsta a doua ar fi bine sa opteze pentru o suprafata mai dura pentru o sustinere eficienta.

Pe de alta parte, persoanele active vor prefera o fermitate medie in detrimentul celei ridicate. Insa, daca este vorba despre afectiuni la nivelul spatelui, de dureri sau orice fel de disconfort, este recomandat sa optati pentru un model ca mai ferm. Acesta va asigura o sustinere optima corpului, o pozitie corecta coloanei vertebrale, iar treptat durerile se vor ameliora sau chiar vor disparea.

Dimensiuni saltea

In ceea ce priveste dimensiunile saltelei, este important sa va orientati corect pentru a fi siguri ca va bucurati de suficient spatiu de odihna. In general, salteaua potrivita trebuie sa aiba o lungime cu minim 15 cm mai mare decat cea a utilizatorului, dar si o latime de minim 70 de cm pentru fiecare persoana.

In principiu, grosimea minima pe care trebuie sa o aiba o saltea ortopedica este de 16 cm, insa recomandarea noastra este sa te orientezi catre modele de cel putin 18 cm. De asemenea, exista multe modele care au o grosime de 20 de cm sau chiar variante cu structura mai complexa care depaseste 25 de cm.

Cele mai bune saltele ortopedice

Saltea pat Ortopedica Pocket, 160×200 – Bio Bambus Air, Doua Fete, 31 cm, Hotel Range

Saltea ortopedica Hotel Range Bio Bambus Air

Este o saltea ce prezinta o grosime de 31 de cm si vine la pachet cu o garantie de 10 ani. Este realizata din peste 1000 de arcuri pocket si poate fi folosita pe ambele fete, acestea oferind fermitati diferite. Ajuta la diminuarea durerilor de spate, mentine o temperatura scazuta si ajuta la obtinerea unui somn odihnitor. Este potrivita pentru persoane cu greutatea de pana la 120 de kg. A fost gandita si proiectata in Germania in colaborare cu medici ortopezi si specailisti in fabricarea materialelor poliuretanice si textile. In plus, beneficiaza si de un strat de 6 cm de spuma aerata Luft HD cu celulatie deschisa foarte elastica si rezistenta.

Vezi detalii si pret

Saltea de pat Ortopedica, din Spuma cu Memorie, 160×200 – Memory 15+5+3, Husa Ioni de Argint, Hotel RangeSaltea ortopedica Hotel Range Memory 15+5+3

Este o saltea prevazuta cu o fermitate medie spre mare ce prezinta o grosime de 23 de cm. Poate sustine o greutate de pana la 120 de kg de persoana si vine la pachet cu o garantie de 10 ani. Ofera proprietati ortopedice, anatomice si ergonomice punand la dispozitie sapte zone de confort pentru zona capului, umerilor, coloanei, bazinului si picioarelor. Nucleul este realizat din spuma Grun Tech de ultima generatie ce ofera tot confortul de care aveti neovie. Husa este foarte groasa si realizata din material textil premium, matlasat cu trei straturi groase de microfibra, asigurand un confort termic excelent.  Fermoarul permite detasarea ei pentru a putea fi spalata in masina de spalat rufe.

Vezi detalii si pret

 

Saltea BioGreen Memory 15+5Saltea ortopedica BioGreen Memory 15+5

Prezinta o baza formata dintr-un strat de 15 cm de spuma poliuretanica BioGreen profilata in sapte zone si un strat superior cu grosimea de 5 cm de spuma memory Hi-Tech ce se modeleaza excelent pe formele corpului. Husa este realizata din tricot premium tratat cu ioni de argint oferind proprietati anti-bacteriene si anti-statice. Dispune de sapte zone de confort asigurand o sustinere personalizata intregului corp. Prezinta o grosime de 20 de cm, dispune un nivel de fermitate mediu si poate sustine o greutate de 120 de kg de persoana.

Vezi detalii si pret

Saltea Ergonomica Dolce Dormire Zaffiro Premium 2in1 Blue HR 15+5+1Saltea ortopedica Dolce Dormire Zaffiro Premium 2in1 Blue HR 15+5+1

Este un produs fabricat in Romania si prezinta un nivel de fermitate mediu spre ridicat. Este o grosime de 20 de cm, iar cele doua fete ofera nivele de fermitati diferite. Folosind zona profilata, foerind efect de masaj, dar si o distributie uniforma a greutatii corporale. Este certificata international in laboratoarele din Germania cu numele Oeko-Tex. Beneficiaza de o banda de aerisire de jur imprejur asigurand o buna ventilatie interioara. Husa din dotare este imbogatita cu extract din Aloe vera cu efect natural, antimicrobian si antiseptic. In plus, este prevazuta cu fermoar ce permite detasarea ei si spalarea in masina de spalat rufe.

Vezi detalii si pret

Saltea ortopedica PREVI, Silver Aquagel Memory

Saltea ortopedica PREVI Silver Aquagel Memory

Este o saltea ferma ce poate sustine o greutate de pana la 110 de kg de persoana, fabricata in Romania.  Este formata dintr-un strat superior cu grosimea de 2 cm din Memory Foam Aquagel AirFresh cu densitatea de 50 kg/mc si un strat inferior cu grosimea de 14 cm din spuma poliuretanica HD-High Resilience cu densitatea de 30 kg/mc. Prezinta banda 2D perimetrala pe toata marginea saltelei, oferind o buna aerisire interna. Asigura proprietati ortopedice si hipoalergenice pentru un somn sanatos si un mediu curat.

Vezi detalii si pret

Saltea ortopedica BEST SLEEP WavesSaltea ortopedica BEst Sleep Waves

Este o saltea ortopedica realizata din spuma poliuretanica si spuma cu memorie ce pune la dispozitie un nivel de fermitate  mediu. Este fabricata in Romania si poate sustine o greutate de pana la 110 kg. Este prevazuta cu doua straturi – un strat de sustinere din spuma Best Cell 25D cu grosimea de 21 de cm si sapte zone de confort si un strat din spuma cu memorie ce are capacitatea de a se muta excelent pe formele corpului. Textilul corespunde standardului Oeko, iar husa este prevazuta cu fermoar, astfel incat sa poata fi detasata si spalata in masina de spalat rufe pentru o igienizare cat mai buna.

Vezi detalii si pret

Saltea Eco Fresh Aloe Vera

Saltea ortopedica Eco Fresh Aloe Vera

Face parte din gama SleepLine si ofera proprietati ortopedice si anatomice, fiind profilata in 5 zone pentru un suport optim corpului. Ofera efect de micromasaj si distribuie uniform greutatea corpului. Este tratata cu extract de Aloe Vera care contine cel putin 160 de substante biologice, inclusiv enzime, vitamine, minerale, acizi grasi si amoniacizi cu efecte pozitive asupra pielii. Totodata, husa saltelei a fost prevazuta cu fermoar, ceea ce inseamna ca o puteti detasa si spala in masina de spalat rufe.

Vezi detalii si pret

Saltea ortopedica, GREEN FUTURE, Aloe Vera

Saltea ortopedica Geen Future Aloe Vera

Este o saltea realizata din spuma poliuretanica si spuma cu memorie ce pune la dispozitie un nivel de fermitate mediu. Este fabricata in Romania si poate fi o optiune buna pentru persoane cu greutatea maxima de 100 de kg. Poate fi folosita pe ambele fete, o fata fiind foarte ferma, iar cealalta beneficiind de fermitate medie. Este tratata cu extract de Aloe Vera si vatelina cu fibre de bambus, pentru un mediu curat si sanatos. Baza este realizata din spuma elastica Green Form HD cu celulatie deschisa oferind o sustinere anatomica intregului corp si o pozitie corecta coloanei vertebrale.

Vezi detalii si pret

Saltea Superortopedica Lux ROMASaltea superortopedica Drimus Lux Roma

Este un model realizat din plasa de arcuri tip Bonnel punand la dispozitie un nivel de fermitate ridicat. Totodata, beneficiaza de strat de spuma cu memorie pentru o sustinere optima corpului si confort ridicat. Este prevazuta cu doua fete – una de vara si cealalta de iarna, asigurand un bun confort indiferent de sezon. Beneficiaza de tratament antialergic si poate sustine o greutate de pana la 100 de kg de persoana. In plus, suprafetele exterioare sunt dublata cu doua straturi de pasla, doua straturi de material, oferind o buna rezistenta in timp si confortul de care aveti nevoie.

Vezi detalii si pret

 

Intrebari frecvente despre saltele ortopedice

  • Ce este o saltea ortopedica?

Salteaua ortopedica este o varianta cu nivel mediu sau mare de duritate, ce asigura o sustinere eficienta fiecarei parti a corpului, permitandu-le sa ramana intr-un raport natural, fiziologic si corect ortopedic.

  • Ce aleg – saltea ortopedica sau superortopedica?

Ambele pot fi o alegere potrivita, insa depinde de caz. De pilda, este important cat esti dispus sa investesti, dar si de tipul de suprafata pe care o preferi, respectiv daca exista afectiuni la nivelul spatelui cu care te confrunti.

  • Ce material de saltea este cel mai bun?

Cele mai populare variante preferate in randul cumparatorilor sunt saltelele cu spuma cu memorie si cele cu arcuri. Este o chestiune ce tine de preferintele personale, in ambele cazuri existand optiuni variate in ceea ce priveste nivelul de fermitate, dar si nivelul pretului.

  • Ce saltea recomanda doctorii?

Atunci cand discutam despre afectiuni sau anumite probleme localizate la nivelul spatelui, saltelele ortopedice reprezinta principala recomandare in randul cumparatorilor. Saltelele ortopedice au fost create pentru a combate diverse probleme asigurand o sustinere ferma si eficienta intregului corp. Este esential ca in timpul somnului coloana vertebrala sa isi mentina o pozitie corecta.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *